İçeriğe geç

Yoğurtlu Patlıcan Salatasına Ne Konur

Yoğurtlu patlıcan salatasi nasıl yapılır?

Yoğurtlu közlenmiş patlıcan salatası tarifi nasıl yapılır? Patlıcanları közleyelim. Ben kömür sobasıyla közledim. Közlenmiş patlıcanları soyalım. Orta büyüklükte parçalara bölüp tuz, ezilmiş sarımsak, limon ve yoğurt ekleyelim. Ezmeden iyice karıştıralım. Servis tabağına alalım. … Dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim.

Patlıcan salatasının içine ne konur?

Közlenmiş patlıcanı soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küpler halinde doğrayın. Bir karıştırma kabında közlenmiş patlıcanı, taze kekiği, ince kıyılmış sarımsağı, kremayı, tuzu, karabiberi ve zeytinyağını iyice karıştırın. Hazırladığınız patlıcan salatasını servis tabağına koyun.

Közlenmiş patlıcanlı yoğurtlu meze nasıl yapılır?

Yoğurtlu patlıcan salatası tarifi nasıl yapılır? Bir bıçak kullanarak patlıcanların üst kısmına birkaç yerden delikler açın. … Közlenmiş patlıcanları derin bir kaseye koyun ve ardından süzme yoğurdu, sarımsağı ve baharatları ekleyin. Her şeyi iyice karıştırın ve zeytinyağı gezdirin

Patlıcanlı yoğurtlu meze adı ne?

Restoranlarda yemeyi sevdiğimiz yoğurtlu patlıcan ezmesi (Abuganus) nasıl yapılır? 6 Kasım 2023

Yoğurtlu patlıcan salatasına tahin konur mu?

Büyük bir kasede yoğurt, tuz, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve tahini bir çırpma teli ile iyice karıştırın. Patlıcanı yoğurt karışımına ekleyin ve bir spatula ile karıştırın. Kapağı kapatın ve buzdolabında bir saat dinlendirin. Hazırladığınız tahinli közlenmiş patlıcan salatasını veya yoğurt salatasını servis tabağına koyun.

Yoğurtlu salataya ne konur?

Salatalık, yoğurt, dereotu, elma sirkesi ve diğer malzemelerle hazırlanan lezzetli ve pratik bir salata tarifi.

Patlıcan yoğurtlama nasıl yapılır?

Patlıcanlar közlendikten sonra kabuklarını soyup iyice doğrayın. Daha sonra sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Patlıcanlara sarımsaklı yoğurt ve naneyi ekleyip karıştırın ve bir tabağa koyun. Bir tavaya yağ ve kırmızı biber pulu ekleyip servis edin.

Patlıcan salatasının kararmaması için ne yapmalı?

Doğranmış veya dilimlenmiş patlıcanları, içine limon sıkılmış ve bir tutam tuz eklenmiş soğuk su dolu derin bir kabın içinde bekletebilirsiniz. Limon patlıcanların kararmasını önlerken, tuz ise patlıcanların kendine özgü acılığını azaltır.

Patlıcan söğürme nedir?

Antep ve Urfa mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan Patlıcan Söğürtme, midenizi şenlendirecek bir lezzettir. Közlenmiş patlıcanla hazırlanan Söğürtme hem salata olarak hem de meze olarak servis edilebilir. Közlenmiş patlıcanı dilimledikten sonra nar ekşisi, sirke ve zeytinyağı ile karıştırıyoruz.

Yoğurtlu patlıcan mezesi bir gün önceden yapılır mı?

Yoğurt ve sarımsaklı salatalar servis edilmeden bir gün önce hazırlanabilir, hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklanabilir, ertesi gün iyice karıştırılabilir, servis tabağına konulabilir, güzelce süslenebilir ve servis edilebilir. Servisten hemen önce hazırlamanıza gerek yoktur.

Abugannuş salatası nasıl yapılır?

Babagannuş tarifi nasıl hazırlanır? Kavrulmuş sebzeler biraz soğuduktan sonra sarımsağı doğrayıp tüm malzemeleri ekliyoruz. Sumak ve tuzu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Babagannuşumuz servise hazır.

Közlenmiş patlıcan salatasına hangi baharatlar konur?

‘ Közlenmiş Patlıcan Salatası MALZEMELER 4 adet bahçe patlıcanı 2 adet kırmızı kapya biberi 3-4 dal taze soğan 1-2 adet domates 4-5 dal maydanoz Kırmızı toz biber Tuz Karabiber Zeytinyağı 2 diş sarımsak Arda’nın Mutfağında Neler Var?2 Ekim 2021

Patlıcan haydari nasıl yapılır?

Patlıcanı soyun ve bir bıçakla kesme tahtasına vurun. Peyniri ezin ve Yunan yoğurdu, rendelenmiş sarımsak, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Patlıcanı ekleyin ve iyice karıştırın. Servis etmek için üstüne zeytinyağı ve kırmızı biber tozu serpin.

Soğuk meze nedir?

Soğuk meze ne demektir? Meze, restoranlarda ana yemek ve yan yemeklerle birlikte yenilmek üzere hazırlanan pratik, soğuk mezeleri ifade eder. Mezeler, alkollü veya alkolsüz işletmelerde tüketilmeye uygundur. Mezeleri hazırlamaktan sorumlu kişilere de soğuk meze denir.

Alinaziğin yoğurdu nasıl yapılır?

Çelik bir tencerede közlenmiş, doğranmış patlıcanı 1 yemek kaşığı yağ ile 4-5 dakika kavurun. (Patlıcanları yağsız, direkt kavurmadan da hazırlayabilirsiniz.) Yoğurda 1 su bardağı su ve tuz ekleyin. Yoğurt poşetine koyup 1-2 saat suyunu süzdürün. (Çok katı olmamalı) Sarımsağı ezip yoğurda ekleyin.

Patlıcan yoğurtlama nasıl yapılır?

Patlıcanlar közlendikten sonra kabuklarını soyup iyice doğrayın. Daha sonra sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Patlıcanlara sarımsaklı yoğurt ve naneyi ekleyip karıştırın ve bir tabağa koyun. Bir tavaya yağ ve kırmızı biber pulu ekleyip servis edin.

Yoğurtlu garnitür salatası nasıl yapılır?

Garnitür salata tarifi nasıl hazırlanır? Derin bir kaseye yoğurt ve sarımsağı koyun. Üzerine mayonez dökün. Garnitür, mısır, tuz ve karabiber ekleyin. İyi karıştırın. Salatalık dilimleri ve nane ile servis edin. Afiyet olsun!26 Temmuz 2023

Abugannuş salatası nasıl yapılır?

Babagannuş tarifi nasıl hazırlanır? Kavrulmuş sebzeler biraz soğuduktan sonra sarımsağı doğrayıp tüm malzemeleri ekliyoruz. Sumak ve tuzu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Babagannuşumuz servise hazır.

Közlenmiş patlıcandan neler yapabilirim?

28 Muhteşem Közlenmiş Patlıcan Tarifi#2 Közlenmiş Patlıcan. Adı Fırat… #3 Tavuklu Közlenmiş Patlıcan Salatası (Meze)… #4 Közlenmiş Patlıcan Köfte (Videolu)… #5 Yoğurtlu Patlıcan Salatası… #6 Közlenmiş Patlıcan Yemeği. … #7 Ali Nazik Kebabı… #8 Hünkar Beğendili Fırında Misket Köfte. … #9 Közlenmiş Patlıcan Kahvaltılık Sos.Daha fazla makale…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort Gaziantep Siyah Saçlı Escort